Konferencie

Konferencia manažmentu v ošetrovateľstve riešila aj problém s nedostatkom sestier v slovenskom zdravotníctve

Po trojročnej vynútenej pauze sa 16. septembra 2022 konala v Martine IX. Celoslovenská konferencia sekcie manažmentu v ošetrovateľstve s medzinárodnou účasťou.

Dni mladých internistov

Uplynulý týždeň sa v hoteli Turiec konalo dvojdňové odborné podujatie Dni mladých internistov 2022. Konferenciu organizovala I. interná klinka Univerzitnej nemocnice Martin a jej odborným garantom bol jej prednosta prof. MUDr. Marián Mokáň, DrSc., FRPC Edin.

Neonatologické dni aj o 20. výročí vzniku martinskej kliniky

V dňoch 24. a 25. mája 2022 sa v Martine konal 15. ročník odbornej konferencie Martinské neonatologické dni – neonatológia pre prax. Hlavným organizátorom podujatia bola Neonatologická klinika Univerzitnej nemocnice Martin, ktorá si pri tejto príležitosti pripomenula aj 20. výročie svojho vzniku.

Anestéziológovia diskutovali o nástrahách pri liečbe svojich pacientov

Po trojročnej prestávke zorganizovala Klinika detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM a JLF UK odborné podujatie Valčianske nástrahy. Vďaka zaujímavým prednáškam aj malebnému prostrediu prilákal 4. ročník konferencie do Valčianskej doliny množstvo odborníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky.

Gynekologická klinika UNM zorganizovala konferenciu pre pôrodné asistentky a sestry v pôrodníctve

V odborných kruhoch sa čoraz viac diskutuje o poskytovaní zdravotnej starostlivosti autonómnou pôrodnou asistentkou, ktorá je plnohodnotným členom zdravotníckeho tímu. Táto problematika bola aj nosnou témou prednášok 1. ročníka Martinskej vedeckej konferencie pre sestry a pôrodné asistentky pracujúce v gynekológii a pôrodníctve.

Detskí psychiatri varujú: Pandémia výrazne zhoršila duševné zdravie detí

Uplynulý týždeň sa v Martine zišla špička slovenskej pedopsychiatrie. Konal sa tu dvojdňový odborný kongres – Hlavolamy v detskej psychiatrii, ktorý organizovala Sekcia detskej a dorastovej psychiatrie a Slovenská psychiatrická spoločnosť v spolupráci s Psychiatrickou klinikou Univerzitnej nemocnice Martin.

UNM na Veľtrhu práce v zdravotníctve

Univerzitná nemocnica Martin sa zúčastnila na Veľtrhu práce v zdravotníctve, ktorý sa konal 29. marca 2022. Na podujatí, ktoré je najväčšie svojho druhu v širokom okolí vystavovalo 29 nemocníc a zdravotníckych zariadení zo Slovenska a Českej republiky. Veľtrhu sa zúčastnilo 680 študentov medicíny a ošetrovateľstva.

UNM na Veľtrhu slovenského zdravotníctva

Univerzitná nemocnica Martin sa zúčastnila 1. ročníka Veľtrhu slovenského zdravotníctva, ktoré v priestoroch akademickej knižnice zorganizovali študenti medicíny Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine.

Slovenskí aj svetoví odborníci sa stretli na konferencii o hemostáze a trombóze

Po vynútenej pauze sa do Martina vracia tradičné odborné podujatie Slovensko-česká konferencia o hemostáze a trombóze s medzinárodnou účasťou. O problematike zrážania krvi na ňom od štvrtka (2.9.) do soboty (4.9.)  okrem odborníkov zo Slovenska a Čiech diskutovali aj svetové vedecké špičky. Klinika hematológie a transfúziológie Univerzitnej nemocnice Martin dala na 27. ročníku konferencie priestor najmä mladej generácii svojich lekárov.

Martinské imunologické dni aj na tému očkovania proti COVID-19

Odborníci z odboru imunológie sa stretávajú raz ročne v Martine, aby prediskutovali rôzne témy z oblasti imunológie a alergiológie. Na 18. ročníku odborného sympózia Martinské dni imunológie sa rozoberala aj veľmi aktuálna problematika – ochorenie COVID-19.

Deti dnes majú psychiatrické poruchy oveľa skôr a sú omnoho závažnejšie ako v minulosti

Odborníci z pedopsychiatrie z celého Slovenska sa začiatkom marca stretli v Martine na 3. ročníku kauzistického seminára z detskej psychiatrie. Na dvojdňovom podujatí rozoberali postupy, diagnostiku a liečbu najzložitejších prípadov detských duševných porúch.

Využitie umelej inteligencie v medicíne dokáže diagnostiku výrazne urýchliť

Umelá inteligencia a jej využitie v medicíne a rádiológii bola ústrednou témou medzinárodného sympózia, ktoré sa konalo v Martine vo štvrtok 20. februára 2020.

V Martine sa zišli odborníci z oblasti otorinolaryngológie

V Univerzitnej nemocnici Martin sa v piatok (07.02.2020) konal v poradí už 17. ročník vedecko-odborného podujatia Neuschlov deň. Kongres organizuje Klinika otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku  JLF UK  a UNM v Martine raz za dva roky.

Slovenská pediatrická špička sa zišla v Martine na Galandovych dňoch

V týchto dňoch sa v Martine koná 51. ročník celoslovenskej pediatrickej konferencie s medzinárodnou účasťou – Galandove dni. Pracovná konferencia Kliniky detí a dorastu Univerzitnej nemocnice Martin patrí medzi najstaršie odborné podujatia na Slovensku.

Hlavná téma kongresu je rozvoj laparoskopických a robotických prístupov v onkochirurgii

Operovať laparoskopicky či robotom i tak zložité výkony ako sú operácie na pečeni a na pankrease alebo na konečníku? Toto je hlavná téma kongresu, ktorý organizuje Chirurgická klinika a transplantačné centrum Jesseniovej lekárskej fakulty a Univerzitnej nemocnice v Martine.

Stránky