Sponzorské projekty

Liga proti rakovine venovala Klinike hematológie a transfuziológie peňažný dar na nákup mobilného EKG. Išlo o finančný príspevok hodnote 4 320,- €  určený na podporu projektu „Zvýšenie kvality starostlivosti o onkologických pacientov“.

Neonatologická klinika JLF UK a UNM dostala do daru 10 kusov monitorov dychu Babysense. Prístroje venovala klinike Nadácia Križovatka ako vďaku za pomoc pri projekte „Mamička, dýcham“, na ktorom úzko spolupracujú už niekoľko rokov. Nadácia Križovatka vznikla s cieľom pomáhať deťom ohrozeným syndrómom náhleho úmrtia dojčiat a prístroj Babysense disponuje možnosťou eliminovať ohrozenie novorodenca na minimum.

Martinská nemocnica sa stala súčasťou unikátneho projektu Hudba v meste, ktorý sa uskutočnil pod záštitou viceprimátora Mesta Martin Imricha Žiga. Každý deň dopoludnia od 15. do 19. augusta si mohli pacienti a návštevníci nemocnice vypočuť pred 14. pavilónom sláčikovú vážnu hudbu.

Neonatologická klinika UNM a JLF UK  zorganizovala pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v soboru 27. mája v areáli futbalového ihriska v Dražkovciach netradičné stretnutie svojich bývalých, pôvodne kriticky chorých pacientov. Pozvanie prijalo približne 90 detí, ktoré sa narodili v martinskom perinatologickm centre predčasne s hmotnosťou nižšou ako 1500 gramov a dnes sú z nich deti vo veku 3-8 rokov. Prišli v sprievode svojich rodičov, súrodencov a mnohí aj starých rodičov. Spolu viac ako 300 ľudí s rôznymi očakávaniami.

Občianske združenie Liga proti rakovine, ktoré je dlhodobým partnerom Univerzitnej nemocnice v Martine, poskytlo aj tento rok peňažný dar na zlepšenie zdravotnej starostlivosti o onkologických pacientov. Z verejnej zbierky Deň narcisov 2016 získala UNM finančnú pomoc v celkovej výške 9.250 eur.

Detské spánkové laboratórium rozšírilo vďaka Nadácii Markíza svoje priestory. Symbolický šek vo výške 75-tisíc eur prišla v utorok 25. októbra odovzdať projektová manažérka nadácie Dana Šinková.

Klinika detí a dorastu JLF UK a UNM získala od neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities finančný dar vo výške 18 080.- eur. Prostriedky boli použité na nákup piatich detských elektricky polohovateľných lôžok Linet TOM II vrátane kompletného príslušenstva.

Občianske združenie Matka a dieťa Turca zorganizovalo 8. marca v poradí deviaty benefičný koncert pre Univerzitnú nemocnicu v Martine. Podujatie, ktorého patrónmi sú sólistka Sisa Sklovská a klavírny virtuóz Richard Rikkon, sa v Turci teší veľkej popularite a býva každoročne plne vypredané. Tento rok jeho návštevníci prispeli sumou vo výške takmer 5 000 eur.