Sponzorské projekty

Vďaka charitatívnemu projektu Deti deťom dostali malí pacienti Univerzitnej nemocnice Martin dary, ktoré im majú aspoň trochu pomôcť spríjemniť pobyt na nemocničnom lôžku. Vybavenie a zdravotnícky materiál sa nakúpili pre Kliniku detskej chirurgie a Kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny.

V Univerzitnej nemocnici Martin pribudlo 9 gemicídnych žiaričov na dezinfekciu vzduchu vnútorných priestorov. Nemocnica ju dostala do daru od občianskeho združenia Metro, ktoré pre tento účel zriadilo verejnú zbierku Dýchajme pre Martin.

Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin pribudol nový pľúcny ventilátor. Prístroj Paravent PAT-e je špecifický druh pľúcneho ventilátora, ktorý bol navrhnutý a vyrobený na Slovensku. Určený je práve pre potreby urgentnej a intenzívnej medicíny. Nemocnici ho venovala martinská spoločnosť Probugas, patriaca do holdingu AEN Group.

Každý deň pribúdajú noví dobrovoľníci, firmy a organizácie, ktorí sa rozhodli podať pomocnú ruku Univerzitnej nemocnice Martin. Nemocnica si váži každú jednu pomoc. Najmä pre zdravotnícky personál, ktorý pracuje v tzv. červených zónach, je takáto forma podpory dnes veľmi dôležitá.

Hokejisti, ktorí zorganizovali zápas pod holým nebom - Winter Classic 2020, sa rozhodli vyzbierať peniaze a nakúpiť dary pre Kliniku neonatológie  a detské oddelenie Psychiatrickej kliniky UNM.

Peniaze, ktoré organizátori Martinského behu medikov vyzbierali zo štartovného a z predaja tričiek počas 4. ročníka charitatívneho podujatia, použili tentokrát na pomoc onkologickým pacientom Univerzitnej nemocnice Martin. Z výťažku sa medici rozhodli nakúpiť zdravotné pomôcky pre Onkologické centrum UNM.

V lôžkovej časti Kliniky detskej chirurgie JLF UK a UNM sa uskutočnila čiastočná rekonštrukcia existujúcich priestorov. Z dôvodu nedostatku lôžok sa vedenie kliniky rozhodlo dennú miestnosť lekárov prerobiť na izbu pre pacientov.

Nadácia Križovatka v spolupráci so spoločnosťou KiK Textil a Non-Food s.r.o. tento rok darovala slovenským pôrodniciam a novorodeneckým oddeleniam 100 kusov monitorov dychu v hodnote 9 900,- EUR. 10 kusov pribudlo aj na Neonatologickú kliniku JLF UK a UNM.

Už niekoľko rokov je prioritou reťazca LIDL zapájanie sa do spoločensky zodpovedných aktivít. Jednou z nich je aj nákup život zachraňujúcich prístrojov pre slovenské nemocnice. Tie opäť pribudli aj na Neonatologickej klinike v Martine.

Liga proti rakovine venovala časť výťažku z 22. ročníka verejno-prospešnej zbierky Dňa narcisov Univerzitnej nemocnici Martin. Finančná čiastka putovala na Kliniku hrudníkovej chirurgie JLF UK a UNM. Príspevok v hodnote 3950,- EUR bol použitý na zakúpenie troch nebulizátorov Aerogen ULTRA s príslušenstvom pre onkologických pacientov.

K deťom hospitalizovaným v Univerzitnej nemocnici v Martine zavítalo  prvý júnový týždeň bábkové divadlo. Priestory Kliniky detí a dorastu JLF UK a UNM sa na chvíľu zmenili na divadelnú lóžu. Malých pacientov od nekonečne dlhých hodín na lôžku odpútal príbeh o vesmírnej lodi, ktorá havarovala na planéte Zem.

Nadácia Križovatka venovala Neonatologickej klinike ďalších 10 monitorov dychu Babysense. Vybavenie neonatologických pracovísk podložkami monitorujúcimi dych bábätiek je súčasťou projektu „Mamička, dýcham“, ktorý sa realizuje už niekoľko rokov a jeho cieľom je prevencia syndrómu náhleho úmrtia dojčiat.

Študenti Jesseniovej lekárskej fakulty opäť ukázali, že medici dokážu pomôcť  druhým nielen šikovnými hlavami, ale aj  charitatívnym zmýšľaním. Na druhom ročníku Martinského behu medikov, ktorý sa uskutočnil pod záštitou prof. Dušana Meška, vyzbierali viac ako 1700 eur a použili ich na kúpu dvoch pulzných oxymetrov pre Neonatologickú kliniku..

Občianske združenie Klub železných matiek darovalo Klinike detí a dorastu šesť skladacích postelí vrátane matracov, vankúšov, paplónov a posteľnej bielizne. Postele sú určené rodičom a sprevádzajúcim osobám hospitalizovaných detí.

Spoločnosť Lidl  Slovensko darovala Neonatologickej klinike UNM moderné výhrevné lôžko s vysoko prietokovým prístrojom na podávanie zvlhčeného kyslíka a fototerapeutickú lampu. Rovnakú zostavu prístrojov určených na poskytovanie základnej starostlivosti o kriticky chorých novorodencov dostane ďalších 52 novorodeneckých pracovísk v slovenských nemocniciach, ktoré umožňujú bezplatný pôrod.

Stránky