Sponzorské projekty

Neonatologická klinika UNM a JLF UK  zorganizovala pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v soboru 27. mája 2017 v areáli futbalového ihriska v Dražkovciach netradičné stretnutie svojich bývalých, pôvodne kriticky chorých pacientov. Osobné pozvanie prijalo približne 90 detí, ktoré boli pôvodne narodené predčasne s hmotnosťou nižšou ako 1500 g a dnes sú z nich deti vo veku 3-8 rokov. Prišli v sprievode svojich rodičov, súrodencov a mnohí aj starých rodičov. Spolu viac ako 300 ľudí s rôznymi očakávaniami.

Občianske združenie Liga proti rakovine, ktoré je dlhodobým partnerom Univerzitnej nemocnice v Martine, poskytlo aj tento rok peňažný dar na zlepšenie zdravotnej starostlivosti o onkologických pacientov. Z verejnej zbierky Deň narcisov 2016 získala UNM finančnú pomoc v celkovej výške 9.250 eur.

Detské spánkové laboratórium rozšírilo vďaka Nadácii Markíza svoje priestory. Symbolický šek vo výške 75-tisíc eur prišla v utorok 25. októbra odovzdať projektová manažérka nadácie Dana Šinková.

Klinika detí a dorastu JLF UK a UNM získala od neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities finančný dar vo výške 18 080.- eur. Prostriedky boli použité na nákup piatich detských elektricky polohovateľných lôžok Linet TOM II vrátane kompletného príslušenstva.

Občianske združenie Matka a dieťa Turca zorganizovalo 8. marca v poradí deviaty benefičný koncert pre Univerzitnú nemocnicu v Martine. Podujatie, ktorého patrónmi sú sólistka Sisa Sklovská a klavírny virtuóz Richard Rikkon, sa v Turci teší veľkej popularite a býva každoročne plne vypredané. Tento rok jeho návštevníci prispeli sumou vo výške takmer 5 000 eur.