Iné udalosti

Počet mladých ľudí s akútnym zlyhaním obličiek sa výrazne zvyšuje

O dôležitosti prevencie, rizikových faktoroch a aktuálnych poznatkoch nefrológov sme sa pri príležitosti Svetového dňa obličiek rozprávali s doc. MUDr. Ivanou Dedinskou, PhD. z Transplantačného centra Univerzitnej nemocnice Martin.

Organizátori Winter Classic 2020 obdarovali detských pacientov martinskej nemocnice

Hokejisti, ktorí zorganizovali zápas pod holým nebom - Winter Classic 2020, sa rozhodli vyzbierať peniaze a nakúpiť dary pre Kliniku neonatológie  a detské oddelenie Psychiatrickej kliniky UNM.

Lekárska fakulta otvorila brány budúcim uchádzačom o štúdium

Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského v Martine v pondelok (03.02.2020) opäť otvorila svoje brány pre budúcich uchádzačov o štúdium.

Výťažok z charitatívneho behu medikov putoval do Onkologického centra UNM

Peniaze, ktoré organizátori Martinského behu medikov vyzbierali zo štartovného a z predaja tričiek počas 4. ročníka charitatívneho podujatia, použili tentokrát na pomoc onkologickým pacientom Univerzitnej nemocnice Martin. Z výťažku sa medici rozhodli nakúpiť zdravotné pomôcky pre Onkologické centrum UNM.

Mikulášska návšteva na neonatológii martinskej nemocnice

Mikuláš nezabudol ani na najmenších pacientov Univerzitnej nemocnice v Martine. Spolu so svojou družinou – čertom a anjelom priniesli v piatok 6. decembra vianočnú atmosféru a radosť na Neonatologickú a Gynekologicko-pôrodnícku kliniku UNM

MedGames mali v UNM jedinečnú atmosféru

Tohtoročné MedGames, ktoré sa konali v sobotu 9. novembra, boli výnimočné. Súťaž pre študentov medicíny a ošetrovateľstva sa po prvý raz uskutočnila v autentických priestoroch – v Univerzitnej nemocnici Martin.

Univerzitnú nemocnicu Martin navštívila prezidentka SR Zuzana Čaputová

Pri príležitosti 101. výročia založenia Československa navštívila v utorok 29. októbra mesto Martin prezidentka SR Zuzana Čaputová. Súčasťou jej programu bola v poobedných hodinách aj návšteva Univerzitnej nemocnice Martin. UNM sa tak stala prvou nemocnicou, ktorú pani prezidentka od nástupu do funkcie poctila svojou návštevou.

Prof. MUDr. Pavla Šteinera uviedli do Dvorany slávy slovenskej medicíny

Nové mená do Dvorany slávy slovenskej medicíny, ktorá je projektom Slovenskej lekárskej spoločnosti, pribúdajú každý rok. Aktuálne sa v rámci desiateho ročníka tejto pocty dostalo prof. MUDr. Pavlovi Šteinerovi, DrSc.

Univerzitná nemocnica Martin je 3. najlepšou štátnou nemocnicou na Slovensku

V aktuálnom hodnotení slovenských nemocníc za rok 2019 patrí v rebríčku INEKO (Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy) Univerzitnej nemocnici Martin ocenenie bronzová Nemocnica roka.

Svetový deň trombózy si v Martine pripomenuli už po šiesty raz

Cieľom podujatia Svetový deň trombózy je upozorniť širokú verejnosť na nebezpečenstvo, ktoré trombóza predstavuje. Štatistika úmrtí je zarážajúca. V celosvetovom meradle na toto ochorenie zomiera až jeden zo štyroch ľudí.

Čo o očiach nevieme – aká je skutočná pravda a čo sú mýty o našom zraku

Ničí oči žmúrenie alebo čítanie pri zlom svetle? Je pozeranie televízora po ležiačky škodlivé? O tom, či sa tieto a ďalšie odporúčania zakladajú skutočne na pravde, alebo ide len o zaužívané mýty, sme sa rozprávali s MUDr. Jurajom Haličkom, PhD., lekárom z očnej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin.

Na 4. Martinskom behu medikov vyzbierali rekordnú sumu

Štvrtý ročník charitatívneho podujatia Martinský beh medikov lámal rekordy. Na ihrisku za internátom sa v stredu popoludní zišlo množstvo ľudí, ktorí sa rozhodli túto jedinečnú akciu podporiť. Do behu sa zaregistrovalo cez 700 bežcov, čo niekoľkonásobne prevýšilo účasť v predchádzajúcich ročníkoch.

Behom podporili malých bojovníkov z Neonatologickej kliniky UNM

Sobotné dopoludnie patrila martinská pešia zóna podujatiu Zázračný beh a teda všetkým, ktorí neváhali jedinečnou športovou akciou podporiť Neonatologickú kliniku Univerzitnej nemocnice Martin a jej malých pacientov.

Rekonštrukcia zmenila suterén Psychiatrickej kliniky UNM na nepoznanie

Priestory suterénu pavilónu č. 12 Univerzitnej nemocnice Martin, v ktorom sídli psychiatrická klinika, sa po rokoch dočkali kompletnej renovácie. Stavebné práce sa začali v januári tohto roka. Investičné náklady sa pohybovali vo výške 40-tisíc eur a nemocnica ich pokryla z vlastných zdrojov. S dobudovaním priestorov zariadením pomohli sponzori.

Pozeráte pred spaním do mobilu? Nerobíte dobre

O kvalitný spánok sa častokrát sami vedome oberáme. Pozeranie do mobilu, počítača alebo tabletu pred spaním nie je zdravé. Podľa MUDr. Petra Ďurdíka, PhD. - odborníka z detského spánkového laboratória Univerzitnej nemocnice Martin to výrazne znižuje kvalitu spánku a v budúcnosti to môže spôsobiť aj vážne a veľmi nepríjemné komplikácie.

Stránky